ENSOR
MASQUE
Romige witschimmelkaas met geschept zuivel waardoor er een zeer luchtige structuur ontstaat. De kaas is omhuld met een eetbare en pittige rode kruidenkorst.
Ingrediënten
Gepasteuriseerde koemelk, zout, tomatenstukjes (tomaten, glucosestroop, maltodextrine, maïszetmeel), kruiden, specerijen en fermenten.
Dier
Melktype
Soort stremsel
Bewaartemperatuur
Streefhoudbaarheid
Minimum houdbaarheid
Koe
Gepasteuriseerde melk
Dierlijk stremsel
Max. 7°C
28 Dagen
14 Dagen
Culinaire Combinaties:
Zo Serveer je Ensor Masque
Brood en Crackers:
Combineer met stokbrood, volkoren brood en neutrale crackers zoals watercrackers of melba toast.
Fruit:
Serveer met druiven, peren, appelschijfjes en gedroogd fruit zoals abrikozen en pruimen.
Noten:
Voeg walnoten, pecannoten en amandelen toe voor extra crunch en smaak.
Honing en Jam:
Een beetje honing, vijgenjam of cranberrychutney past er uitstekend bij.
Wijn:
Combineer met een chardonnay, een mousserende wijn zoals champagne, of een droge rosé.
Awards
In 2023 won Ensor Masque de gouden medaille op Mondial Du Fromage, een prestigieuze internationale kaaswedstrijd in Frankrijk. Deze erkenning benadrukt de uitzonderlijke kwaliteit van deze kaas.