ENSOR
BARON
Zuivere, volle & zachte kaas op natuurlijke wijze gerijpt op onbehandelde houten planken gedurende minimaal 20 weken.
De natuurlijke rijping maakt de Ensor Baron ook lactose- en glutenvrij.
Ingrediënten
Gepasteuriseerde koemelk, zout, zuursel, stremsel, fermenten.
Dier
Melktype
Bewaartemperatuur
Streefhoudbaarheid
Minimum houdbaarheid
Koe
Gepasteuriseerde melk
Max. 7°C
60 Dagen
20 Dagen
Culinaire Combinaties: Zo Serveer je Ensor Baron
Brood en Crackers:
Combineer met stokbrood, roggebrood en neutrale crackers.
Fruit:
Serveer met druiven, appels, peren en gedroogd fruit zoals vijgen en abrikozen.
Noten:
Voeg walnoten, amandelen en hazelnoten toe voor extra crunch en smaak.
Honing en Jam:
Een beetje honing, vijgenjam of chutney past er uitstekend bij.
Wijn:
Combineer met merlot, chardonnay, of een droge rosé.
Awards
In 2023 won Ensor Baron de zilveren medaille op Mondial Du Fromage, een prestigieuze internationale kaaswedstrijd in Frankrijk. Deze erkenning benadrukt de uitzonderlijke kwaliteit van deze kaas.