ENSOR

BARON

Zuivere, volle & zachte kaas op natuurlijke wijze gerijpt op onbehandelde houten planken gedurende minimaal 20 weken.

De natuurlijke rijping maakt de Ensor Baron ook lactose- en glutenvrij.

Ingrediënten

Gepasteuriseerde koemelk, zout, zuursel, stremsel, fermenten.

Dier

Melktype

Bewaartemperatuur

Streefhoudbaarheid

Minimum houdbaarheid

Koe

Gepasteuriseerde melk

Max. 7°C

60 Dagen

20 Dagen

Culinaire Combinaties: Zo Serveer je Ensor Baron

Brood en Crackers:
Combineer met stokbrood, roggebrood en neutrale crackers.

Fruit:
Serveer met druiven, appels, peren en gedroogd fruit zoals vijgen en abrikozen.

Noten:
Voeg walnoten, amandelen en hazelnoten toe voor extra crunch en smaak.

Honing en Jam:
Een beetje honing, vijgenjam of chutney past er uitstekend bij.

Wijn:
Combineer met merlot, chardonnay, of een droge rosé.

    Awards

    In 2023 won Ensor Baron de zilveren medaille op Mondial Du Fromage, een prestigieuze internationale kaaswedstrijd in Frankrijk. Deze erkenning benadrukt de uitzonderlijke kwaliteit van deze kaas.

    Ensor Baron Zilveren Medaille

    Meer van Ensor

    Ensor Masque
    Ensor Rouge
    Ensor Pavé
    Ensor Sable