ENSOR
ROUGE
Romige kaas met een volle en smeuïge smaak, voorzien van een gewassen korst en 8 à 10 weken gerijpt.
Ingrediënten
Gepasteuriseerde koemelk, zout, dierlijk stremsel en fermenten.
Dier
Melktype
Soort stremsel
Bewaartemperatuur
Streefhoudbaarheid
Minimum houdbaarheid
Koe
Gepasteuriseerde melk
Dierlijk stremsel
Max. 7°C
34 Dagen
10 Dagen
Culinaire Combinaties:
Zo Serveer je Ensor Rouge
Brood en Crackers:
Combineer met donker roggebrood, zuurdesembrood en hartige crackers zoals rozemarijncrackers.
Fruit:
Serveer met druiven, peren of vrijgen (vers of gedroogd).
Noten:
Voeg walnoten, pecannoten en geroosterde hazelnoten toe voor extra crunch en smaak.
Honing en Jam:
Een beetje honing, abrikozenjam of perenchutney past er uitstekend bij.
Wijn:
Combineer met een pinot noir, een gewürztraminer, of een droge cider.